31.10.11

Sista fredagen med sommartid

Helgen har varit fin och gått fort. Fredagen började med att Johanna gjorde sin första tenta och Signe och Roar kom, vilket självklart firades med öl och utgång på Bongo. Fina människor där. Jag låg mest utsträckt över mina vänner i soffan och drack öl, och tjafsade men folk i sofforna runt om, de första timmarna. Himla fint att ha vänner som funkar som en extra vaddering. 

När Johanna och Roar gick hem anlände dessutom en liten hög av finfina killkompisar, som var i Jönköping över kvällen. Himla fin kväll. Tyvärr tog jag inte så himla många kort, för när jag försökte ta började jag alltid skratta och missade folket. Här försökte jag till exempel ta en bild på Fredrik, mig och Martin, och insåg att jag är dålig på att ta kort med långa människor:

Ja, jag är medveten om att jag ser galen ut. Men nästa försök är taget rakt ner i marken, på grund av en enorm skrattattack som inträffade en halv sekund innan blixten blinkade till. Som tur var hade jag bestämt mig för att filma lite av kvällen och (i sin vanliga ordning) har jag nu klippt ihop en liten film. Den är kanske lite rörig, men här är den i alla fall: 



25.10.11

My mother is worried I have mental problems. I found a book about teenage paranoid delusions during a routine search of my parents' bedroom.

Det börjar verkligen bli höst ute nu. Har börjat förstå det nu när november är nära och gatorna här i Jönköping börjar bli isiga. Jag sörjer att sommaren är över och välkomnar hösten och vintern genom att se mycket på film. Igår åt till exempel Mysan och jag glass och såg på Submarine.


Det är en himla fin och konstig film som handlade om en liten förvirrad pojke och en flicka. Och varmt citronvatten och att havet är sju engelska mil djupt på den djupaste punkten (men oftast bara sex). Och om att tycka om människor så mycket att man inte riktigt vet hur man ska bete sig, så att allt går åt helvete och det blir jobbigt att andas. Himla fin. Se den.


24.10.11

Fast håret är inte så viktigt egentligen.

Jag saknar mitt gröna hår

Och jag saknar Fia

Speciellt kombinerat typ såhär

Men håret är inte så viktigt egentligen. 

Att kunna dra i muskler utan att vilja skrika.

Jag har bestämt mig för att bli vig. Som en trasdocka, fast med ben i kroppen. Men mina axlar knakar ibland när jag rör armarna, eftersom min nacke är full med broskklumpar för att jag är så otroligt stel. Så nu sitter jag istället i soffan och äter chokladen Hampus hade med sig hit. Jag skaskaska kunna hålla mina ben raka i 180° vinkel. Så smångom. Träningsvärken ska bara få gå över först. 



20.10.11

Fina flickan och zombies

Vi har haft en fin dag idag. Johanna och jag. Gjort ungefär ingenting alls. Bara pratat och myst på varandras axlar. Bytte från morgonrock till mjukisbyxor vid tvåtiden. Lagat tacos och kokat te. En sån dag. Man måste ju mysa extra mycket när man inte kommer ses på hela helgen. Ja, jag kommer nu spendera min första helg i lägenheten utan henne. Kommer (tack och lov) få sällskap, så jag överlever förhoppningsvis. 


Om ni inte har hela helgen planerad tycker jag att ni ska ta fem minuter och läsa den här otroligt coola artikeln. Den handlar om att vi kanske, när som helst, kan bli hjärndöda och börja äta upp varandra. Påriktigt. Mycket intressant, måste jag säga. Fem "vetenskapliga fenomen" som kan skapa ruttnande kött och rödsprängda ögon och sånt där som jag älskar. 

Ha en fin helg!

18.10.11

Mina linser kom med posten igår! De rosa är stora och lagom intensiva och ser ut såhär:


Sen köpte jag ett par svarta också. De är ännu större. Och svarta, uppenbarligen. Men de får ni se en annan dag. Sålänge tänker jag erbjuda en finfin, halvtöntig spellista som innehåller 28 låtar om att börja ettan och bli lite småkär i en pojke, som är mycketmycket äldre än en själv och står bakom en kateder. Tycker den värmer ganska fint i höstmörkret och passar perfekt till löv som ändrar färg.




För det är ju höst nu. Perfekt. Förutom att Sex and the City avsnitten är slut och vi har "nyttig vecka", en extremt dålig ide som innebär ingen choklad. Kanske inte så jobbigt, tänker ni, men mitt begär är enormt, och växer varje gång jag pratar med Fia (som har sin himmelska, tyska choklad. Jag hoppas lite i smyg att hon kommer ta med sig choklad som smakar kaffeglass till mig när hon kommer hem).

13.10.11

DRESS UP ALL CREATURES!!! (*O*)/

Snart är det halloween! Hihhihohoho! Jag börjar alltid peppa för sånt här fem månader i förväg, men det är en hemlighet. Tänkte att nu är det i alla fall rätt månad, så nu kan jag börja tjata om hur mycket jag längtar! Åh åh åh åh!


Förra året var jag en zombie. Året innan det var jag Sailor Mars. Året innan det var jag en clown. Det finns så himla mycket fint att välja mellan att jag dör. Jag har dock redan bestämt mig. Och ombestämt mig. Och med tanka på att det är över två veckor kvar hinner jag antagligen ändra mig igen! Så egentligen har jag ju inte bestämt mig alls. Ååhh, Halloween! BUU! WIIIEE! AAAHH!!

11.10.11

Vinterblek och störtkär

Förra veckan gick mest ut på att alla blev sjuka. Att ligga tre sjuka flickor i en nittio-säng och sluddra medan vi väntade på att mannen men den magiska falafeln skulle ringa på dörren. I slutändan var den inte så magisk, men efter några dagar blev vi lite friskare. Och folk kom hit för att se på skräckfilm och äta chips. Lagom till sällskapet kom satte jag mig halvsjuk på en buss för att träffa mamma och städa bort skräpet som fanns kvar i det gamla. Och mitt i natten på lördagen tog vi på oss morfars tjocka jackor och ställde oss på vått gräs för att se meteorregnet. Så himla galet vackert. Stjärnfall överallt varannan minut. Det ni. 

Nu är jag tillbaka i den lilla lägenheten och fryser och får mina händer sönderrivna. Det sägs ju att man blir mest beroende av folk som växlar mellan att behandla en illa och behandla en bra. Kanske därför jag är helt kär i Mysan. Eller så är det för att jag ibland vaknar och hon ligger och skedar med mig. Och så klappar hon mig genom täcket (mest på rumpan) när jag ska sova. Jag håller kanske på att bli en galen kattant. 


Och resten rullar på. Fast jag saknar er. Alla er jag vill träffa. Saknar er massamassa. Jag skulle antagligen dö utan skype och SMS. 

4.10.11

Månad nio

Nu är september alltså slut. Redan. Jag har 679 bilder sparade från den här månaden (nej, överdriver faktiskt inte). Så tänkte dela med mig lite. Här kommer september genom min systemkamera. 

Tänkte börja med att visa en extremt söt tjej utanför en helt ny lägenhet, en av dagarna när det faktiskt inte regnade någonting. 

Vi har inrett och skruvat ihop möbler. Tillexempel vårt soffbord.

 Och handlat. Utan att tänka på att det finns kundvagnar. 

Och lagat massa god mat. Till exempel hamburgare.  

Och så har jag satt upp tavlor över min säng. Ugglor, kärleksagor, hopp och en dikt. 
(Efter den här bilden togs har jag hunnit sätta upp en sak till). Finfint.

Och Ajla har varit här. Söt tjej. 

 Och det har varit soligt och varmt fast det var september. 

Så vi har cyklat och gått på marknad och ätit glass. 

Och fått pannkakor till frukost. Lyx. 

Och sen kom Signe också (och hon kommer igen till helgen).

Och vi festade lite innan en gardinstång gav mig hjärnskakning.  

Sen åkte jag till Fia och dyrkade katter...

Och popkonst... 

 Och henne såklart. 

Och åkt iväg och träffat annat folk.

Och kommit hem igen. Och det var egentligen inte alls så mycket, men en systemkamera är osmidig att bära runt på, så den följer inte med överallt.