29.4.11

Nitton.



Jag hade den bästa födelsedagen sen jag var ungefär åtta igår. Världens finaste bror som helt plötsligt stod i mitt rum för att få sjunga för mig och ge mig frukost på sängen. Finfina presenter. Avslutning i svenskkursen med glass. Fika i solen med en flicka jag skulle kunna spendera varje minut av dygnet med. Avslutning i psykologikursen med tårta, som mina översöta lärare sa var extra mycket till mig och hade skrivit mitt namn på. Massor grattis-kramar. Vår, vår, vår och levande vatten. Och sen middag ute, där de hade äppelskivor i isvattnet som man var tvungen att äta upp snabbt, så de slapp frysa så mycket. Nu är alla lektioner slut. Nio dagar i den där byggnaden kvar. Födelsedagslunch imorgon med älskade mamma och morfar, och Kattis och Dag. Nitton år nu. Min kusin säger att nitton är bäst. Det tror jag också. 

27.4.11

Fast SMSen hjälper. Och kramar... motverkar sömnlösheten.




Jag hostar för mycket för att somna. Jag sover för lite för att bli frisk. Och pappa steker pannkakor till lunch för det är det jag vill ha. Tiden bara går, går, går. Ett dygn och jag fyller år. Sex dagar och mina exams börjar. Tiden bara går och locken jag har för öronen försvinner inte. Det är värst att inte kunna somna när man är sjuk, jag känner mig alltid så liten då. Lite och obetydlig. I mörkret. Så tiden får gärna bara gå. Gå så det här är över. Stora mörka ringar mitt i ansiktet. Sov gott. 

25.4.11

Skicka ett vykort och säg hej


Han: Du har bytt lakan sen sist.

Jag: Ja... Du har ju inte varit här på tre veckor.

Jag har varit helt otroligt dålig på detta. Sen sist har jag hunnit krama ungefär alla av de finaste, ätit för många franska baguetter doppade i olivolja, blivit lite brun och klippt håret. Åkt iväg och kommit tillbaka igen. I princip. Det har blivit vår och jag är mitt i en hemsk förkylning. Livet går ju, men jag vet inte om det fortfarande känns rätt att dokumentera det här. I alla fall inte just nu. Om fyra veckor, ungefär, kommer allt förändras. Men nu hinner jag inte så mycket. Jag stressar bara. Stressar och bryter ihop under pressen. Men jag kommer tillbaka någon gång. I alla fall ibland. Snart.

Kanske redan imorgon.

8.4.11

Vecka 14: Smiley face!

Jag är mest glad nu för tiden. Verkligen genuint glad och kan inte sluta le. Men hur kan man inte vara det när det verkligen börjar bli vår? Det känns som allt går lite bättre och lite lättare då. Kan inte heller sluta äta choklad eller få "Friday" ur hjärnan, men det är Fias fel. Fast det gör inte så mycket alls. Vecka 14 är den bästa veckan jag haft på länge. I år, tror jag. Det är fredag. Redan. Och varje dag har varit underbar. På riktigt.

Min helg ska spenderas med att turnera genom små hålor som jag egentligen inte förstår hur folk orkar bo i. Men det är folket och kramarna som jag är ute efter, och det visar sig att de är extra bra i de små hålorna. Och kanske eventuellt, liiite, även ute efter att kunna äta frukost på en veranda i solen. 


Ha en fantastisk helg alla fina!

4.4.11

Hat och kärlek på en väldigt liten yta.

Jag vet inte ens om jag borde säga det här, men människor är så otroligt äckliga. Nej, självklart inte alla, men en hel del. Sen finns det även de underbara, och de som hamnar någonstans i mitten. Jag vet inte varför de äckliga får ta så mycket plats. Jag gillar inte ens att säga att folk är äckliga, men en del människor gör mig påriktigt illamående. Som i att det svider i min hals när jag tänker på hur de beter sig. Och det värsta är att det handlar om folk som jag verkligen brukade tycka om. Som jag älskade att spendera tid med. 

Men det är väl lite så livet fungerar. Cellerna i kroppen återskapas konstant. Ingen är samma person som den var för sex månader sedan. På ett sätt älskar jag det. Utvecklingen. Ständig förändring. Jag älskar det tills det slår slint och jag sitter här och funderar på vad jorden gör med oss. Vad vi gör med varandra. Hur blev det såhär? Men samtidigt så vill jag inte tillbaka. Inte alls. Jag bara önskar att illamåendet inte behövde infinna sig. 

Och folk säger att saker löser sig. Men det gör de faktiskt inte alls. Inte av sig själv. Men det klart att det är lätt att säga så när man inte vill ta ansvar eller vågar oroa sig för framtiden. Saker försvinner faktiskt om man inte anstränger sig för att få behålla dem. Just nu känns det som för många har glömt bort det. Det är inte det att jag inte orkar känna, det är bara det att jag inte vet vad jag känner längre. Saker förändras. Det är inte som förr. Men jag vill inte, vill inte släppa taget. Tänker inte ge upp innan jag gett det en chans. Fast när vi sover bredvid varandra känns det inte som förr. Någonting har förändrats sen sist. Jag vill bara ha det gamla tillbaka. Likgiltighet dödar mig.