30.4.10

och.man.kan.knappast.äta.ett.helt.paket.flingor // utan.att.må.dåligt



Vi är alla offer till samhället vi lever i och reglerna vi lever under. Det skulle vara lite skönt att få ignorera dem ett tag. Jag måste ta mitt körkort snart så jag kan köra långt långt bort genom natten. Vem vill följa med?





growing old is no excuse for growing up



Det känns ju lite lagom mysko att det redan är valborg igen... Jag minns förra året. GREAT-not-SUCCESS! Konstigt eller ej, så är det och så kommer det va. Så det är väl bara att bli frisk (almost there) och hänga med i svängarna.

Ikväll ska jag njuta av att vara myndiga och fortfarande barn på samma gång!

29.4.10

Virus och Sport(/spy)dryck.



David är här och har nu ställt diagnosen. Jag har blivit magsjuk igen (What's up with that?!). Dricker någon saftliknande vätska ur min fina Starbuck's-mugg, som jag har fått av mini-doktorn för att återställa vätskebalansen. Grymt oparty. Men den är godare än den Thailändska. Och David är, som sagt, här. Och det borde vara över inom ett dygn.

Det kunde vara så mycket värre...

No time at all /yet/ so very much time



Jag har hela veckan tyckt att dagarna kommer i fel ordning... och så blev jag sjuk idag, och nu vet jag inte alls längre. Jag vet inte vad som händer. Jag vet inte vad som håller på att hända. Jag vet inte vilket håll som är rätt. Jag vet bara att det verkligen inte känns som torsdag.

28.4.10

Nu ska vi laga födelsedagsmiddag!



Weeeiii! Det är faktiskt inte så farligt att fylla år ändå. I kinda like it. Har haft en fantastisk dag än så länge. Tur att jag har så fantastiska vänner, annars skulle ångesten vara enorm, tror jag.

Been there, done that, want the t-shirt.




27.4.10

Tomorrow is, and tomorrow will be, but I'm not ready for it.


Jag för 16 år och 7 månader sedan

Jahapp. Så var det dags att växa upp. Helt ärligt så orkar jag inte. Men jag är mer redo nu än vad jag var för en månad sedan, så jag kanske borde vara tacksam för den månaden. Det är svårt att fokusera på det som är bra med att vara myndig, när man fortfarande inte fattar (eller känner) att man är äldre än vad man var för sex år sedan.

bild


Someone came and saved my life



Hon: Var det mysigt och perfekt och kul?

Jag: Lyckan bara är i mig och runt mig och överallt!


We're just a million little gods causing rain storms turning every good thing to rust.



The Arcade Fire - Wake Up


Jag vet inte varför. Jag kände bara att det var dags nu. Fan, vad läskigt det är.

Solen verkar ha blivit lika trött på vinter-dvalan som jag och Chullietta.


GRÖNT GRÄS! (och mina tår) och söt-Chullietta!

Julia och jag var ute på stadspromenad vid sex-tiden, och vi ansåg att det hade varit en dum idé av oss att ta med oss jackor. Varde ljus, sa han, och så varde det ljus. Och så varar ljuset till vintern. Och sen kommer den tillbaka med snödroppar. Jag älskar vädret. Jag älskar värmen. Jag älskar solen. Försommar så att det bara smäller om det.

Låt oss inte tänka på att det snöade för mindre än en vecka sedan.

overly attracted /&/ terribly convinced




26.4.10

more and more like a 12-year-old


All the time I waisted on waiting for the Beast to show up.



Min pappa berättade att livet inte är som Disney sagorna idag
(när jag ifrågasatte hur Madeleines ex kunde vara otrogen mot EN PRINSESSA(!!!))
Och mitt hjärta gick i hundra små bitar.

Det känns som om allt börjar bli bättre, på alla fronter // Vampire Weekend kommer till Peace and Love! // LYCKA!



Vampire Weekend - Cape Cod Kwassa Kwassa


Snälla sommar, kom NU!

och jag har aldrig trott på fjärilar innan.



Jag vaknade med en enorm huvudvärk när människorna som har sitt badrum precis över mitt sovrum bestämde sig för att renovera det. Men nu, efter en fika med Chullietta, har kaffet åtgärdat saken och jag känner hur hela livet vänder när man blir hög på en känsla och börjar gå på moln.

25.4.10

i don't want nothing anymore



and we don't care about out own faults



The Kooks - Young Folks

Jag kan inte koncentrera mig. Mitt huvud är överallt. Jag överanalyserar allt just nu och jag vet inte vad jag vill längre. Jag vet bara att jag vill ha scones. Det är så svårt när man tror att man vill något, men så plötsligt blir man osäker. Just nu är jag jävligt osäker. Så jag sitter och YouTube:ar olika covers.
Jag älskar den här.

Love is you, I // and a careless mixture of everything else we worry about.

We always end up in Linköping.



Så var det söndag och man funderar på vad som hände med gårdagen. Jag som "bara hade tid för en fika". Men de säger ju att: tid är ingenting man har, tid är någonting man tar, så det gjorde jag. Har haft värsta super-dygnet med min finaste kusinis!

Chill blev långpromenad, tomt hus blev maxvolym på surroundet och disco, disco blev fest hos Mathilda, fest hos Mathilda blev för många gratis påfyllningar, för många gratis påfyllningar blev ut på stan (tack gode gud att det inte var min stad), stan blev tåg hem till mig, självklart. Jämt när Jacob och jag festar ihop slutar det med att vi däckar i min säng... Men vad kan jag säga? Min säng är bättre än alla andras.

Damn! Vad mycket det blev som jag måste hinna med idag... tur att jag aldrig blir bakis.

24.4.10

Still, I had momentary love for him.



it was one of those

unexplainable moments of eye contact

that is immediately overanalyzed

and inevitably misread


Lördag i Nkpg



När jag vaknade imorse ville jag inte röra mig. Jag funderade på att ligga kvar i sängen, i mina underbara lakan, hela dagen. MEN, sen sträckte jag mig efter min mobil för att kolla på klockan och jag fick ett leende på läpparna. Tänk vad stor skillnad ett SMS kan göra!

Mina dagsplaner (i alla fall den delen som är INTRESSANT) tar plats i Norrköping med Jacob, så jag ska alldeles strax hoppa på tåget dit. Jag tror att det kommer bli en väldigt intensiv café dag för min del. Mycket, mycket behövt.

Dawn was breaking over the horizon, shell pink and faintly gold...


bild 1. Google, bild 2. Vi.sualize.us

Godmorgon lördag! Någon som har några roliga planer för dagen? Himlen är blå. Planer är gjorda. Och pappa bakar bröd. Det kommer nog bli en mycket bra dag!

23.4.10

MCQ



snälla, skydda mig från det jag vill ha

snälla, låt mig få vad jag vill ha

jag vet inte vad jag vill, jag vet bara att jag inte vill detta.



En bädd av rosor



Jag köpte nya sängkläder igår. Jag har nog ALDRIG haft så fina och sköna lakan innan. Älskar dem. Att krypa ner nyduschad i en nybäddad säng är en av de helt vanliga grejerna som gör mig lycklig. Igår var den lyckan femdubblad.


They were two people // but without the other something would always be missing.

22.4.10

Kirna och jag gör glädje-terapi (för att inte döda matten).




Röda skyltar



Första körlektionen är nu avklarad och den närmaste veckorna är bokade. Jag är extremt lycklig över hela körskole-grejen. Nervositeten är borta. Ångesten är borta. Vilket är fantastiskt, med tanke på att tiden börjar bli knapp. Det kunde inte vara bättre. Efter lektionen hoppade jag runt på gatan. Nej, jag menar inte metaforiskt. Körkortet närmar sig. Värsta party!


21.4.10

After acceleration//there's deceleration


... I wish.

Jag sitter och försöker skriva en matterapport om G-krafter. Det finns ju roligare saker i denna värld, men en del saker måste man bara göra. Det går mindre bra. Word hänger sig var tredje minut och jag knarkar grönt te (som jag just har funnit tillbaka till... glädjen) så jag måste springa och pissa nästan lika ofta. Jag funderar på att bara duscha och gå och lägga mig, men det känns så fel.

Eyeballs-out, indeed.


After cooking//there's eating



Jag visste inte att det ens var möjligt att bli mätt på broccolisoppa. Det är broccoli, i princip. Grönsaker. Helt otroligt.

Även helt otroligt gott. Broccolisoppa är min drog. Man får ut så mycket njutning av lite lagning. Till skillnad från matten där man får ut lite bra, användbar information på lång tid.

Gud, vad spännande. Grönsakerna gör revolution!

After long//there's short


Mitt jättefina halsband som jag fick av fina flickor i (tidig) födelsedagspresent. Tack, igen

I extremfall:
När man har tråkigt kan det vara kul att ta fram en sax och klippa av sig allt sitt hår.

Detta händer alltid mig... Det är lätt om man har en bra sax, och det växer alltid ut igen. Och efter ett tag blir man bättre på det, också. Enda biverkningen är att det blir lite svårt att lyckas få långt hår... som jag har sagt att jag ska spara till ett bra tag nu.


After sunshine//there's rain



Jag vet inte hur det hände, men när jag vaknade imorse var min röst helt borta. Den har dock blivit bättre nu, men min hals känns som om den befinner sig i mitten av en enorm förkylning. Men jag hinner inte bli sjuk, så det är ju bara att glömma.

Jag hade glömt hur det kändes att inte kunna skratta utan att få en hostattack.

Regnet smattrar mot mitt sovrumsfönster.

bild 1, 2

20.4.10

2-4-6-8 // I.choose.the.odd.numbers



Oavsett vad man gör och hur man lever kommer man aldrig kunna låta bli att såra människor. Det spelar ingen roll hur "ren själ" man har. Till människor räknas nämligen även du.

Tyvärr kommer man alltid lyckas göra någon besviken. Till någon räknas även du.

Man kan bara försöka sprida så mycket lycka som möjligt hos alla. Men till alla räknas även du.

Det blir bara så otroligt svårt när någon står på höger sida och skriker samtidigt som någon står på vänster sida, och skriker något helt annat. Det kanske är bäst att bara gå rakt fram, in i tystnaden. Skulle inte tystnad vara underbart, bara en liten stund? Men man kommer aldrig dit. Så det är bara att lära sig välja. Eller bli buddist och gå i tempel. Men vad gör man när man vill en sak på insidan av kroppen, en annan sak på huden och människorna kring en vill något helt annat? Förväntningar är det värsta som finns. Inifrån och utifrån. Jag hatar dem. Då funkar det inte att hålla för öronen längre. Och inget beslut känns lätt, för någon kommer bli besviken. Det är bara att välja ett nu och vänta på framtiden.

Ingen klarar av att leva i konstant smärta. Glöm inte bort att göra dig själv lycklig.



5. People change, even if they say they never will



4. Tell me that you love me more.




3. Women want men to be brave.


2. The desire to pin him to the nearest available surface is gone, but I can't get him out of my head. It's like he's sitting behind my eyes.




1. People are too shy.




tisdagsduschen.



Godmorgon!

Jag har faktiskt kunnat sova lite inatt. WOW-faktorn är hög. Dagen känns dock fortfarande väldigt lång. Nu ska jag sätta på kaffe, hoppa in i duschen och göra mig iordning, innan jag sticker iväg till ett morgonmöte... vem lägger ett möte på morgonen?! Risken finns att jag kommer vara lika passiv som en stoppad zebra.

Hoppas solen kommer att skina idag!


19.4.10

Kameratips, tack!



Nu är det så att, oavsett om jag får tillbaka min kamera eller ej, så hade jag planerat att införskaffa en kompaktsystemkamera (alt. en riktig systemkamera, om de verkligen är SÅ mycket bättre. Känns bara lite jobbigt att det blir en stor klump). MEN, jag vet inte alls så mycket om sånt. Så jag vet inte alls vad jag ska kolla efter.

Skulle någon kunna tipsa mig lite om vad jag ska kolla på? Eller det kanske är någon som har ett tips på en grym (och inte allt för dyr) kamera?

Tack!