25.2.10

1200 låter så mycket... pappa fattar inte att det är mindre än 300 kronor.



Idag har det regnat en liten stund. Så inte mycket strand. Vilket betyder att jag har behövt röra på mig. Dagen har därför känts sjukt lång. Vi drog till stranden på morgonen och stannade till tvåtiden. Då blev det monsun. Typ.

Innan var jag i alla fall som en 5-åring på stranden. Det var vågigt. Värsta party. Som att kastas runt i en disco-maskin.

Pappa och jag begav oss i alla fall ut i butikerna när det hade slutat regna. Och åt glass efter, såklart. Fast man måste äta jättemycket, för det kyller bara ner kroppen i den sekunden man har den i munnen.

Nu ska jag smörja in mig innan vi drar ut igen. Thaimat is the shit. Inget sån där mesig röra med lite curry, utan the real thing. Pappa börjar svettas av den. Jag kan inte svettas utav mat. Får väl testa att äta en skål med piri-piri någon gång och se hur det går...

Ha det bäst!

24.2.10

Dag 4: Glass, 20 km/h, skugga och underbara timmar



Jag vet inte om det kan bli så mycket bättre. Sitter här på balkongen, efter en eftermiddag på stranden (med glass i hela magen), dricker Starbucks frappuccino och tittar på den fantastiska utsikten över bergen. Pappa är nere vid poolen och bubblar, men jag är för lat för att röra mig, hehe.

Idag har jag förövrigt nästan inte badat alls. Dels för att jag är rädd om min hy. Dels för att jag är rädd för de genomskinliga, prickiga sakerna i vattnet. Och dels för att jag är för lat för att orka resa mig ur solstolen.

Tydligen så är det ca 60° temperaturskillnad mellan Sverige och Phuket just nu. Jag kommer inte ens överleva promenaden till bilen från Arlanda när jag kommer hem... vill stanna här för evigt. Hoppas ni inte fryser ihjäl där hemma!

För att värma era kalla trädgårdar så tänkte jag bjuda på lite extra många bilder från idag:

Mellan frukosten och stranden blev pappa rastlös.
Jag föreslog att vi skulle gå och äta glass. Så det gjorde vi.
Jag tog tre kulor. Det var enormt mycket.
Har dock en ny favorit, världens godaste cocos-mandelglass! (det är den vita)
(Ja, jag vet att jag är helt röd i huvudet...)

Jag och pappa tog bussen till den andra stranden.
Jag vet inte om det kan gå långsammare.
Kanske om man är en snigel.

Jag på stranden. Med hatt, solglassögon och skugga.
Min rodnad har gått ner ordentligt (men inte fullständigt) nu eftersom jag har varit så duktig och försiktig.
Tina, jag tog den här bilden ENDAST för din skull, för att visa bikinin.
Det är samma som jag har på balkong-bilden. Fast från rätt håll.

Hello sunshine//Hello shade


Frukost igår

Godmorgon! Klockan är nästan tio här nere i Thailand och jag och pappa ska gå och äta Break Fast (som de skriver det här). Jag lovar att äta morotskakan om den finns, Ior, för den är SJUKT god och tvålagrig. Eftersom vi båda är brända så ska vi stanna inne till lunch. Efter det är planen att drar till en ny strand (WIIIEEE!) och vara där några timmar.

Jag bränner mig JÄMT under ögonen, och jag menar jämt, men nu är det inte bara där... det är därför vi är lite ute ur rummet lite senare än normalt idag. Problemet (eller i alla fall en del av det) är att pappa inte kan bedöma när man är bränd och när man "har fått färg" för att han tar själv att bränna sig till en helt ny nivå. Tror att det är lika illa som vid midsommar, fast mer på andra sidan kroppen... och på ett större område... dock så hjälpte den awesome:a aloe vera after-sun:en en del! Idag ska jag i alla fall vara försiktig. Det är skugga hela dagen, solglasögon och hatt som gäller om jag vill leva till nästa soluppgång. Nu är det dags att smörja in sig! Kanske två gånger... med typ SPF 30. (Men det gör inget, för benen blir ju så glansiga och fina av solkrämen).

Ha en fin onsdag (jag kan inte fatta att det redan är onsdag!!!), fina människor!

23.2.10

Sea was in love with sand. I am in love with it all.



Jag måste erkänna att i början var jag lite kritiskt. Jag förstod inte riiiktigt varför Thailand var så hype:at. Jag hade ett litet problem med att se paradiset. Just för att Phuket är en sån turiststad och på väg till hotellet från flygplatsen var klasskillnaden för tydlig. Jag tycker att sånt är läskigt. Dessutom pratar ca 45% av alla (om inte mer) här nere svenska, känns det som.

Och sen vaknade jag imorse och pappa och jag gick ner till frukosten. Det sägs att stranden vi bor precis vid är (kanske) den finaste stranden i hela Thailand. När jag läste det igårkväll ifrågasatte jag verkligen den mänskliga befolkningen. Idag är jag helt övertygad om att en bättre strand är svår att hitta. Himlen har varit klar hela dagen, vattnet är lika turkos-blått som min bikini. Skillnaden från igår är att vi gick 500 meter bort på stranden. Det var nog de näst bästa stegen jag någonsin tagit (jag räknar mina första som de bästa). Sanden var finare. Det var mindre turister. Vattnet var klarare, som drickvatten. Det var långgrunt. Det var är underbart.

Visst, jag erkänner: jag har bränt mig lite (och pappa har som alltid bränt sig mycket...) Men jag har aldrig varit på en sån underbar semester. Den färska frukten, de underbara drinkarna, värmen, känslan. Thailand är paradiset.

22.2.10

Thailand, baby!



Nu har jag varit här i Phuket i ett dygn. Det är najs. Det är varm. Väldigt varmt. Som i över 30°, 28° på natten, soligt. Jag älskar det. Det där med att en del säger att det är jobbigt om det är för varmt kommer jag nog aldrig förstå. Jag har ju dock inte varit i Sahara någon gång...

Solen steker mig i alla fall. Jag har redan fått grymma bikinilinjer (WIIEE!) Och jag kan inte fatta att jag för bara något dygn sen var i kalla Sverige. Vi borde adoptera Thailands värme där hemma.

Nu ska jag duscha av mig saltvattnet innan det är dags för en tur på stan och brännande mat. Ha det bäst!



PS. Pappas kamerakort funkar inte i min dator, så har inte så många bilder. Från och med nu är det min kamera som gäller!

PPS. Hotellet har morotskaka på frukostbordet (så jag tänker på er två tidigt på morgonen...)



Bild på från våran balkong

20.2.10

200210


Utanför min dörr för 10 dagar sen... Läget idag är ganska likt dock.

Jag har börjat ifrågasätta om det någonsin kommer sluta snöa här hemma... 100% på allvar: brukar vintern vara såhär lång och kall? Just när man tror att det är över kommer en annan snöstorm. Idag är inget undantag. Vägarna upp till Stockholm är inte de mysigaste, men vad gör man inte for The Greater Good?

Planet till Phuket går vid sex-tiden ikväll så nu ska jag ta på mig ordentligt och försöka ta mig ut i snön trots att jag ville slå sönder väckarklockan imorse. Aja, jag kan sova på planet. Väderdiagnosen tyder i alla fall inte på något snöoväder i Phuket utan runt 30° och sooool!

Ha en bra lördag, vi hörs om ett par dagar!

Men, vad ska det bli av mig?



Laleh - Bjurö klubb


Linköpings studentspex är verkligen grymt! Pappa och jag brukade alltid gå på det när jag var yngre... jag vet inte varför vi slutade. Det får det bli ändring på för underhållning på hög nivå är det.

Nu är det bara packning och uppsats kvar inatt. Jag tror inte jag har nämnt hur mycket jag HATAR att packa. Oavsett om det gäller en helg i Norge eller en månad i USA fyller packandet mig med stress, panik och ångest. Jag vet aldrig vad jag ska ta med. Och försök inte ens komma till mig och föreslå packlistor, det funkar verkligen inte för mig, oftast leder de till att jag glömmer det viktigaste. Fast jag börjar faktiskt bli klar nu tack vare låten ovan som går på repeat på min Spotify.


19.2.10

Och han åkte ner innan jag åket iväg


David kommer om någon halvtimma och, om hans tåg inte är sent, är planen att vi ska gå ut och äta med pappa. Sen, oavsätt om han är sen eller ej, är det studentspex som gäller. Jag längtar! Det känns som om jag inte har träffat honom på evigheter och saknar honom massor. Men snart så!

Är grymt sugen på sushi också, så tajmingen kunde inte bli bättre! Ha en bra fredagskväll!

A bit better, and still free


Jag har precis kommit hem efter en finfin fika med mina finaste flickor och nu sitter jag på mitt golv. Spotify är naaajs. Tyvärr ligger jag lite efter tidsplanen, men jag började packa inatt när jag inte kunde sova så det ska nog ordna sig. Nu är det i alla fall LOV! Det känns grymt orealistiskt med tanke på att jag bara har varit på tre lektioner på hela veckan. Men lycklig är jag!

Nu ska jag sätta på en kopp te och börja skriva uppsatts! Bra början på lovet? Ja, fikan var underbar och helig. Först ska jag dock snacka lite med pappa, som just kom hem.

Ha det bäst!

Noteverybodycanpullthislookoff//obviously.


Godmorgon!

Idag kan jag gå till badrummet utan att hålla på att svimma halvvägs! (WIIIEEEHH!) Så nu ska jag försöka få mig att se mindre sliten ut (jag sov ju faktiskt sovit relativt lite (=mindre än 18 timmar) inatt) och sen bär det av till skolan! En sista dag innan lovet måste jag ju klara av.

Har kommit fram till att jag inte är köttfärsslafs eller en halvdöd säl idag, jag är ett zombie-troll. På riktigt. Men det är bara att skärpa sig för hela min dag är faktiskt proppad, vet inte hur jag ska hinna med allt... men får väl helt enkelt göra mitt bästa!

Ha en bra fredag!

18.2.10

I'm just tired I suppose, I need a place to rest my soul.



"I DON'T CARE!" Harry yelled at them, snatching up a lunascope and throwing it into the fireplace. "I'VE

HAD ENOUGH, I'VE SEEN ENOUGH, I WANT OUT, I WANT IT TO END, I DON'T CARE ANYMORE"


"You do care," said Dumbledore. He had not flinched or made a single move to stop Harry demolishing his

office. His expression was calm, almost detached. "You care so much you feel as though you will bleed to

death with the pain of it."



Maybe I'm just too naïve



Jag var verkligen inställd på att komma ut ur lägenheten idag. Min feber försvann ju igår så det klart jag skulle orka. Jag gick upp när klockan ringde, fast världen snurrade och var fläckig. Pappa frågade vad jag höll på med när jag var på väg in i duschen. Jag har minnesluckor från igårkväll, eller så har jag missat vart drömmarna slutar och verkligheten börjar. Man drömmer ju så mycket och märkliga saker när man inte är riktigt klar i huvudet. Nästa gång ska jag inte låsa badrumsdörren, men jag svimmade inte, inget blod. Men jag vet inte vad jag tänkte, för om skoldagen är sju timmar långa och jag sover 18 timmar varje dag är dygnet för kort. Men världen slutar inte snurra, trotts att jag ber den. Jag som var så säker på att idag skulle blir min dag... Så fel man kan ha.


don't.give.up//in.the.end.it's.worth.fighting.



Remember, if the time should come when you have to make a choice between what is right,
and what is easy, remember what happened to a boy who was good, and kind, and brave,
because he strayed across the path of Lord Voldemort.

-Albus Dumbledore.

17.2.10

Innanköttbullen//finnsjag



Jag känner mig lite som det sista slafset i bunken när man lagar egna köttbullar, som om någon har glömt att rulla ihop mig och lite sitter på väggarna och lite ligger i botten. Och eftersom jag är en sån ojämn klump så varierar min temperatur något enormt. Lite av mig ligger också i stekpannan.


mellantreochtio=enlitenflicka



Om tio veckor är det sommar. Jag befinner mig så mitt emellan just nu att jag inte riktigt vet vart jag ska eller vill ta vägen. Jag längtar så oerhört. Om tre dagar åker jag till Thailand och blir brun och fin. Om exakt tio veckor fyller jag år. Ångesten blandas med längtan och jag vet inte vilket som väger tyngst. Om tre timmar ska jag till sjukhuset. Jag hatar sjukhus. Lukten. Om tio veckor är jag ett år närmare den.

16.2.10

Arguing using book titles



Bilder från: Une Femme est une femme (1961)


Fever in the morning... Fever all through the night


Och sen gick febern upp igen. Allt jag vill är att den ska försvinna. Men det är alltid såhär. Jag tror att jag blir frisk, febern går ner, det vänder och febern går upp. Inget annat än typiskt. Fan. Om 4 dygn sitter jag på flyget till Thailand!

Måste bli frisk, NU!


ordet är bildat av 'fet' och 'tisdag' - originellt.



Jag hoppas att alla kommer ihåg att det är fettisdagen idag! Att äta semlor är, i princip, obligatoriskt.

Även om min aptit inte är den bästa har jag fått i mig en. Sötaste Julia kom förbi med lite skolgrejer och två semlor vid lunchtid. Mys!

Jag kommer aldrig riktigt att förstå varför semmelsäsongen börjar redan vid jul, det är ju godare om man bara får äta 1/år. Med det är ju bara min åsikt. Jag har dock ätit två. En med fransyskorna förra veckan och en idag! Hur många semlor har ni ätit i år?


Vinterdvala


Under de senaste 38 timmarna har 31 gått till sömn. Det är ungefär lika mycket som jag brukar sova på en vecka. Av de resterande 7 timmarna har jag spenderat 6,5 i min säng, som om min kropp vill ta igen allt den har missat under min vecka på soffan.

Nu börjar febern i alla fall gå ner.


14.2.10

B-r-u-n-c-h-i-n-g


Chokladvåfflor med grädde, fruktsallad, yoghurt, hallon/björnbärsscones, croissant, färskpressad juice och te från dagens brunch med Kirna och Tina.



Egentligen är jag en dålig brunch-ätare. Jag åt innan dejten. Så får man ju inte göra egentligen, men jag kompenserade genom att äta mest ändå, tihi!

Nu mår jag grymt illa och min mage känns som en stor degklump... jag vet inte om det är för att jag bara har sovit tre timmar inatt, för jag inte drack 3 kg vatten innan jag gick och la mig igår, för att pappa skriker i 3000 decibel när han pratar i telefon, eller för att jag har ätit 3 ton mat. Jag ska i alla fall gå och lägga mig i min säng (för första gången på åtta nätter!) och försöka sova bort det!

Sov gott

But love comes in so many different forms...

Hoppas alla får en jättefin söndag. Min plan för dagen är att ta ut sconesen ur ugnen, brunch:a med min Kirna och Tina (det är en lite tradition som vi flickor har på alla hjärtans dag... illa att både J och F har ställt in) om någon timma och sedan se på film. MYS!

Är det någon som har några mysiga planer idag, eller är planen att bara mysa lite extra?

Personligen så tycker jag att alla hjärtans dag är bäst när man är singel. Mest för att förväntningarna på dagen i kombinationen med en relation gör att man blir stressad, lite som julafton, om man inte är singel. Fast det värsta är nog nya förhållanden på alla hjärtans dag... vad gör man då liksom? När man inte vet om man är någons Valentine, nära vän eller KK? Det är en sån situation som jag skulle göra allt för att undvika. Det finns dock ganska många singlar som får ångest av att vara singlar på en dag som denna också, men jag tycker att det är lite underbart. Det finns ju ändå någon man kan spendera dagen med. Jag och Tina ska i alla fall fira att vi är singlar. Varför inte göra det bästa av det och bara träffa människor som man tycker om? Alla hjärtans dag handlar ju faktiskt inte bara om kärlekspar, men det känns som det är många som glömmer det.

Spend the day with someone you love.


Every person you meet is a new door to a different world.


Sista natten på soffan är över och även om jag har fått tillbaka mitt rum känns det lite tommare än förut. Jag har haft en jättebra veckan, om man ser till helheten, och det har gått väldigt snabbt! Jag fattar inte att Mathilde redan har åkt hem. Det känns så konstigt att hon var här för några timmar sen... och nu kommer jag antagligen inte träffa henne igen. Någonsin.

Jag är glad att hon blev en liten del av mitt liv en liten stund. Jag är ledsen över att den delen är över. Men glad att den fanns där.

13.2.10

Just det. Jag har en blogg också.


Tiden går så fort. Jag hinner inte med. Imorgon åker Mathilde hem. Idag ska vi åka pulka. Jag har inte gjort det på flera år.

12.2.10

PMS-tjejernas choklad-vecka


På håltimman gick vi och köpte godis, på lektionen hade jag med mig för lite...

Jag har verkligen ätit choklad och godis varje dag den här veckan. Det är ju nästan läskigt! Jag vet verkligen inte hur det hände, hehe. Men jag är ju i alla fall inte ensam. Det är ju bara den här veckan (nästan) och vi har faktiskt gäster så vi behöver extra energi.

Dessutom har Emilie redan bestämt att vi ska betala varandras medlemsavgift hos viktväktarna om vi inte skärper oss snart. Egentligen kan vi dra slutsatsen att oavsett hur det slutar så löser det sig. Förutom att alla mina pengar försvinner.

11.2.10

Painted white on the black




Godmorgon solstrålar!

Söndertrött drar jag mig upp från soffan fast jag egentligen har sovmorgon. I have to take my child to school. Det känns lite så, fast bara extremt lite. Jag är ändå lycklig. Rakt igenom. Men sömnbristen kan inte förnekas. Godiset var slut innan boken hade öppnats igår...

En kopp kaffe medan hon äter frukost känns som en väldigt bra ide, jag har nämligen frukost planer med Chullietta på Espresso House! Very nice. Nästa gång det tillfället kommer kanske vi till och med kan avnjuta den utomhus? Hoppet är inom räckhåll!

Nu måste jag sluta sega och börja vakna. Ha en bra dag alla!


10.2.10

I don't need the store, I've got Spotify



Bad habits are born easily.


Drogade jag och söta Anna idag när degen jäste

Efter en dag som kan ifrågasättas, en eftermiddag som borde upprepas och en trevlig kväll har jag nu bäddat, men natten är fortfarande ung och med 4 hg godis och många sidor att läsa möter jag den... Om någon timma, efter en dusch.

Eftermiddagen har varit fin fin med fin fina Anna, te, tacos (igen) och semmelbak (dock inget ätande, vi hann inte, haha!) De blev dock lite platta... och jag åt lite för mycket av mandelmassan, hehe. Sen bar det vidare mot bowling (i.e. snack och observerande av bowlande människor) och café. Hela den här veckan känns som en lång ledighet från skolan, för praktik på dagis. Men min bok läser inte sig själv, så nu ska jag äta kolhydrater mitt i natten, tända ljus och offra min skönhetssömn på soffan!

The power of books

Mathilde läser Grabben i graven bredvid på franska... och jag läser Thérèés Raquin på svenska.

Kan det bli mer kulturbyte?

Eat my ass on

Macka hos Emilie, Choklad och glass hos J

Den åttonde dödssynden tar just nu plats framför min dator. Jag äter (kolhydrater, som bonus) mitt i natten. OH NO! Brödet vi bakade i söndags smakat färskt efter några sekunder i mikron. Heaven.

Alla (två) sover och jag orkar inte bädda på soffan, eftersom det är över 6 timmar till jag ska upp kom jag fram till att det inte fanns något att stressa över.

Eftersom jag ändå pratar om mat kan jag ju säga att jag har ätit något av den godaste mackan någonsin idag. Snabbt hemma hos Emilie innan vi skulle möta upp fransyskorna för fika bjöd hon mig på sitt kanadensiska sirapssmör. Rostbröd, smör och sirap som är kokt så länge att den har samma konsistens och färg som nougatkrämen i kinder-godiset. Need I say more?

Min kväll har i alla fall helt vänt. Choklad, glass och te blev det, jag kunde inte riktigt välja... men vad spelar det för roll när jag äntligen har lite tid med Chullietta?

Nej, nu ska jag kanske bädda och läsa lite, måste ju trotts allt upp om sex små timmar.

9.2.10

And wait until I shake . . .



The Cure - Close to me

She's going to save my life, once again.


Min dag kan inte bli sämre... Eller, jo, om jag inte hade fått de där sista minuterna med Emilie på kaféet. Sant. Dålig morgon. Dålig dag. Dålig kväll. I stort sätt. Men, som sagt, undantag existerar.

Min fransyska har i alla fall gått och lagt sig, tur är väl det för hon förtjänar verkligen inte min sinnesstämning just nu. Nu bär det av mot Hemköp för att köpa choklad innan jag drar till J för lite väl behövt snack (inte för att hon förtjänar min nuvarande sinnesstämning, utan för att hon är den enda som kan ändra på den ).

8.2.10

Three pretty girls

Mathilde (min fransyska), Anna och hennes fransyska på väg till middagen.

Idag hade vi taco-middag i vår glamorösa skolmatsal. Jag åt mjukt bröd, som omväxling, och vi lärde fransmännen Små Grodorna. Party.

Det känns lite konstigt att inte spendera tid i mitt rum (mer är 30 sekunder på mprgonen för att hämta kläder) men dagarna går fort och jag vet inte om det känns som måndag eller torsdag. Men min sömnbrist är enorm (inte pga lite sömn, utan mycket aktiviteter) så nu ska jag plugga lite innan jag bäddar soffan åt mig. Minns åtta timmar inatt, tacka gudarna för att Ms schema inte förstör min sovmorgon!

Har ju äntligen kommit ihåg att måla naglarna, så kommer nog sova gott inatt. Sov gott!

Let's try being someone else, just for a while.


Jag är inne i en sån fas då man bara vill riva bort sin hy.
Jag önskar att jag kunde gråta bort det...
bara ett ögonblick.
Mer för varje dag som går.
Och jag vill bara byta.
Men det sitter ju fast där...



7.2.10

Rea, hårt hållna pengar och skor


Jag köpte en tröja idag när vi sprang runt på stan. På rea. Jag handlar alltid på rea. Man sparar så mycket pengar och jag är så snål. Det finns så mycket roligare saker att lägga pengar på och om man handlar där man bor är chansen så stor att någon annan köper samma sak. Men jag älskar ändå (sen jag kunde klä mig själv) att shoppa.

I alla fall, när jag kom hem och visade den för pappa frågade han mig om jag verkligen behövde den... och jag blev galen på honom, för jag shoppar aldrig och han ifrågasätter alltid. Det är inte rätt, tycker jag, och när jag äntligen har tillåtit mig att köpa något nytt så är det inte utan att tänka efter. Det är första saken jag köper i år. Bortsätt från kaffe och mat.

Det jag insåg, som jag sakta försöker komma fram till, är att jag verkligen vill ha ny skor. Jag har inte köpt några (förutom de jag fick i julklapp) på säkert 9 månader. Det bästa jag vet är nya skor och underkläder. Men jag är, som sagt, för snål. I mars ska jag dock dra med Julia ut och tillåta mig ett par nya klackar.