31.1.10

Det är kallt. Isbjörnarna fryser snart ihjäl!



Igår var der -28°C i lilla Linköping. Hur sjukt är inte det? Tydligaste kallaste helgen i Sverige sedan 1942! Det är 68 år!

Men om det är lika kallt nu som för 68 år sedan, vad händer då med växthuseffekten? Nu kan de ju knappast klaga mer, haha! Vi håller oss på en stadig temperatur som återkommer var 68de år.

Nej, jag skoja. Jag vill inte att isbjörnarna ska smälta! Cykla till jobbet! Laga mat i Tragia kök! Byt till energi sparande glödlampor! Duscha tillsammans!

All the pretty things in this world cannot be captured...

I never dream during the night... you leave me so lonely.


My affections and wishes have not changed



You must know, surely you must know, it was all for you...

(Jag såg den igen igår... Men jag tror jag kommer behöva se den ikväll igen...
Haha, har sett den minst tio gånger nu, men den blir aldrig dålig och jag gråter alltid av lycka i slutet.
Pappa klappade mig igår och sa åt mig att jag borde lugna ner mig när jag blev ryckig
och skrikig av extrem film-lycka igår, haha!)

Well, then... Your hands are cold.


I'm committing carbicide.

Så jävla svårt att plugga när man har en röst i huvudet som skriker
"KAKOR! TÅRTOR! BAKELSER!"
om och om igen...

Jag älskar verkligen att baka, men kan helt ärligt säga att jag inte minns när jag gjorde det sist, vilket känns ganska hemskt. Men snart är det ju semmeldagen... om två veckor. Suck.

"KAKOR! TÅRTOR! BAKELSER! GE MIG!"


God morgon - dålig dag.



Eftersom jag var lat och slösade bort hela igår så har jag massor att göra idag, så jag ställde klockan imorse (och ändrade den till senare, men jag har ju ändå gått upp tidigt!) Nu ska jag äta frukost med pappa, jag tänker att det är ett bra slut innan jag stressar ihjäl mig.


30.1.10

If you have a drink Would you please put it in the air?


Jag är så grymt partysugen just nu. Det är extremt. Jag har ett sugande behov precis bakom naveln. Har just sett på film med pappa och ätit två ton choklad. Nu vill jag ut och dansa hela natten.

Men jag har inte pluggat något idag, så mitt sug kan ju slänga sig i väggen. Känns ju lite lagom IG att sitta hemma och plugga, men jag får skylla migsjälv. Eller nåt.

They.say.we.look.like.sisters/you.and.I



Jag och Tina ♥

Trying means lying


Nu sitter jag här framför datorn och äter ett kilo choklad. Nougat fylld Center är oslagbart. Frågan är om jag borde skärpa mig och börja plugga eller om jag borde lägga mig framför en bra film med ännu mer choklad och glass...?

Det finns dagar när man verkligen inte kan koncentrera sig, eller hur? Jag har en sån dag idag. Och ofta annars också. Jag vet inte riktigt hur jag ska lösa det, för jag är ingen sådan person som bara kan "ta mig i kragen och skärpa mig". Dagarna bara flyter ut i rymden och jag vet inte ens om jag vill stoppa dem från det.

Hur gör man?

(Part-time student) Full-time dreamer


I love you like the stars above, I'll love you 'til I die


Give me my Romeo; and when he shall die,
Take him and cut him out in little stars,
And he will make the face of Heaven so fine
That all the world will be in love with night,
And pay no worship to the garish sun.

Every part of my body hurts.


Efter att ha sovit bort större delen av dagen traskade jag hem, hoppade in i duschen och hoppades att min kropp skulle börja göra mindre ont.

Så fel man kan ha.

Varför har jag ont? För att Tinas säng gick sönder. Igen. Och jag sov på en träkant. Igen.

... och nu vill jag bara ha en mjukglassmaskin i mitt kök, men det finns ingen.

29.1.10

Have a drink, have a dance, find someone to play with



Nu drar jag till T&F på förfest! Det är ju trots allt fredag, så här ska det festas!

Ha en jättebra fredagskväll!

Drinking.blood//it's.good.

Pappa och jag köpte en råsaftcentrifug (en juicemaskin) igår. Jag har tjatat på honom om det i över ett år nu och nu har vi äntligen en i vårt kök!

När jag var yngre och inte bodde i stan, utan i en mindre by, hade vi ett stort hur och en ännu större trädgård. Varje höst brukade vi gör massor äppelmust från träden på baksidan av huset i vår (nu borttappade) råsaftscentrifug. Det är nog det bästa som finns.

När jag kom hem från skolan för någon timme sen gjorde jag röbet-morot-ingerfära juice. Jag drack någon röbetsjuice på Naked Juice Bar för ett halvår sedan och blev förälskad. Morotsjuice är jag besatt av. Ingefära älskar jag. Så varför inte blanda? Gott blev det i alla fall. Tror dock att jag ska skala istället för att skrubba nästa gång, haha!

Nu sitter jag här och funderar på om de använder rödbetsjuice som blod i True Blood... Mycket möjligt.

Carwash.


Jag duschar alltid på kvällen. Ibland på morgonen, men jag brukar vanligtvis ha snoozat för länge för att hinna med en av mina 30-minuters-duschar. Har dock blivit ganska tänd på att bada de senaste dagarna. Det är underbart att täckas av varmvatten och tina upp efter en kall eftermiddag. Men idag blev det faktiskt dubbel-dusch. Nu ska jag sova.

Godnatt!

.

28.1.10

write poetry with me


We don't read and write poetry because it's cute. We read and write poetry because we are members of the human race. And the human race is filled with passion. And medicine, law, business, engineering, these are noble pursuits and necessary to sustain life. But poetry, beauty, romance, love, these are what we stay alive for.

- Dead Poets Society

Snow and music



All snö som inte kom 2009 dränker oss nu, det känns som om man går i kvicksand och sandstorm så fort man går utanför dörren. Så jag tyckte det var passande med 2009's låt.

27.1.10

I miss the non-existing problems...


Paper cuts and marks from rubber bands



Ett av mina fingrar är helt över-plåstrat. Jag brukar verkligen ALDRIG skära mig på papper så idag kom allt på den gång! Plåstrena leder till att jag knappt kan böja det, så det är blir jättesvårt för mig att skriva, haha!

Tack och lov är mina onsdagar i skolan är alltid korta. Och eftersom jag alltid har lite tid över när jag vill så drog Fanny och jag till ett cafe för att komma undan snöstormen utomhus! Någon borde stämma himlen, man kan ju knappt gå ut utan att bli en snögubbe... Det ska tydligen komma 4 dm på 2 dygn! Det är ju helt sjukt! Hoppas att skolan kommer ställas in imorgon (dream big!)

26.1.10

Fail. And Fail. That's two fail.

Jag fick en energikick, som varade i ungefär två sekunder. Och nu vet jag inte alls hur provet kommer gå. Jag vill sova, men sitter fast här med psykologin... tacka gud för sovmorgonen imorgon!

(från mitt misslyckade försök att mobil-blogga... jag förstår inte riktigt hur jag ska göra för att få den hit---?)

Russinfingrar

Mina fingrar och tår är russin. Jag älskar den känslan, det påminner mig om när jag var fem år gammal och vi var utomlands... jag badade alltid och min familj jobbade i skift med att bada med mig. Alla ligger på stranden och steker för att det är så man SKA göra, men ingen förstår att vattnet är underskattat.
I alla avseenden.

You have bewitched me body and soul...

Jane: I'm sorry though that he came with Mr Darcy
Elizabeth: Don't say that
Jane: Why ever not?
Elizabeth: Jane. I've been so blind.

Two pictures. My day.


1. Jag var sen till skolan imorse för jag var tvungen att göra en ny playlist på spotify. Min iPod är borta och jag avlider.
2. Världens mysigaste kaffepaus och snack efter skolan med finaste J.


25.1.10

Go away, nobody wants you anymore


Jag längtar så oerhört mycket till sommaren kommer. Till picknickarna på gräset. Till solglasögon. Till sommarluften. Till alla underbara stunder sommaren alltid bär med sig. Till solen (bara känslan av solen mot min hy). Verkligen. Och jordgubbarna.

Kylan sätter sig i mitt sinne mer och mer för varje dag som går och jag kan inte förstå varför det aldrig är över. Den kryper på min hud och jag vill klippa av mitt hår, bara för att förändra något. För att sluta tänka på hur bilden i spegeln blir gråare för var dag.

Nu ska jag ta några sömntabletter, smörja in mig i The Body Shops bästa body butter, lukta som hallonglass och gå och lägga mig. Sov gott!

bilder från midsommar 09

Instant träningsvärk? Nej, tack!

Pappa och jag har just skålat vaccin #2 inför Thailand! Smaskens, på riktigt. Skulle kunna dricka det varje dag... smakar lite hallon och kittlar lite i munnen. Gott till en quorn (och säkert även en blodig biff, om man gillar sånt).

Dessutom gjorde det ju inte ont alls (fast lite ont i huvudet fick jag allt, men tydligen en vanlig biverkning, det är sånt jag kan leva med).

Tick tack! Tjugosex dagar kvar till avresa och jag längtar!

Jag vill gråta, sova och fly. Fast jag vet inte i vilken ordning.


Det kanske borde motivera mig, men det gör mig bara besviken, ledsen och arg. Och jag vet inte riktigt vad jag ska göra med de känslorna. Jag vet inte hur jag ska få dem att förändras. För de finns här och jag orkar inte hantera dem.

bilder: 1 2

24.1.10

Choklad och te = mys => Trött

Som förutsagt har jag inte börjat plugga än. Och efter fikan (med Tina, Ior och Linnea) följd av ett litet berg choklad är jag helt slut. Jag vill bara gå och lägga mig och aldrig mer gå upp. Men dock tror jag att min säng är min soulmate, så det är kanske inte så konstigt att jag vill spendera tid med den. Möjligtvis skulle jag kanske vänsterprassla lite med min älskade iPod...

Extremt trött. Men måste plugga. Ja, bra sammanfattning. Så är det. I princip. Ganska oparty.

Sundays, just the same old story...

Ännu en dag som flyter ut i rymden. Jag sitter fast här framför ett forum. Det finns så mycket bättre saker jag kan göra, saker jag behöver göra, men jag kan inte dra mig härifrån. Söndagar är alltid dagen jag har lagt undan för plugg. Och alltid dagen som bara försvinner utan att jag vet vad jag har gjort. Det är också dagen som följs av en natt då jag dränks i skolarbete.

Jag är så jävla förutsägbar.

Det är bara människor (och människoapor) som har det... jag önskar att jag vore en lama.


Jag: Mens är nog det äckligaste som finns i hela världen.

Hon: Ja... Det är typ det. Fast mögel är äckligare kanske.


Wearing the same tank top, still

Det här är tredje morgonen i rad som jag vaknar upp i någon annans säng, tar på mig kläderna från dagen innan, och drar mig hemåt. Skillnaden är att när jag kom hem idag så luktade hela lägenheten färskt kaffe. Underbart.


23.1.10

Tid och underbara vänner


Så var det lördagskväll igen. Jag förstår inte hur veckorna bara lyckas komma och gå så snabbt. Vecka fyra om 30 timmar. Förstår ni vad jag menar?

Våren kommer snart. Och jag väntar med spänning. Mina 10 nya (gamla) kjolar från farmor ska användas som tusan snart. Men jag blev så extremt utskälld igår för att jag hade får lite kläder på mig och idag har jag ont i halsen, så jag väntar nog lite med dem.

Förra våren spenderade jag mycket tid hemma hos F&T. Den mesta av tiden kanske. Men det var ett tag sen nu. Tiden försvinner ju bara. Men nu är det lördag och jag ska ta på mig mina skor, sätta på iPoden och gå ut till förorten för att spendera kvällen med de två sötnosarna. Like the good old days.


I make myself sick

När jag sitter här och äter mina mandelssmörs-mackor och dricker mitt te inser jag att jag knappt minns när jag åt frukt sist. Så jag går ut i köket och hämtar lite torkade päron och aprikoser. Och så frågar jag mig igen: Undra VARFÖR jag mår så illa...?

Fy, jag har bara ätit skit i 5 dagar nu. Måste skärpa mig...

Did you miss me? My tooth brush did.

Nu är jag hemma igen och mitt huvud hör jag "HAAAAALLELUJAH!" när jag tar fram tandborsten för första gången på tre dagar (EWW). Det blev ett dygn i Stockholm. En biofilm. Och inga krockar eller diken (så jävla grym!).

Men nu är det lördag, solen skiner och det är dags att springa ut på stan med J.

Laters!

22.1.10

Sthlm och syskonkärlek!

Pappa och jag åker upp till Stockholm över dagen för att hälsa på släkt och lämna lite grejer. Roadtrip!

Frågan är nu om vi kommer sova över. Jag vet inte. Vi får se. Annars åker vi nog hem tidigt imorgon. Vi får väl se hur länge jag kan leva utan internet... haha!

Nu bär det i alla fall av och världens bästa syster befinner sig också i Sthlm för tillfället så jag ska träffa henne ikväll. Can't wait! Kommer känna mig sådär lagom blek bredvid henne efter hennes Rio-resa... lite deprimerande. Idag är nog enda gången jag träffar henne innan hon drar iväg igen (alltså på typ 4 månader) så jag ska ta MASSOR kort!

Hoppas att det inte är för halt på vägarna, jag vill ju helst inte köra oss i diket innan vi stannar för kaffe.

Ha en bra fredag!

Break-not so very-fast


God morgon. Kom just hem och det första jag gjorde var att sätta på kaffe.

Funderar lite på vad jag ska äta till frukost...? Popcorn-nacho-naturgodis-chocklad-dieten från igår ska jag nog skippa i alla fall... blev ju lite illamående. Kaffe och yoghurt kanske?

21.1.10

SatC+choklad+J=Kärlek

Sanningen var att jag hade råd med koppen för jag tog mina nöd-choklad-pengar... men nu är jag verkligen sugen på choklad. Och jag ska ha Sex and the City maraton med J och choklad är därför obligatoriskt. Så har letat igenom hela mitt rum efter lite mynt och hittade mer än vad jag BORDE köpa choklad för... men som sagt, krisen kallar.

All cheered up, bought a cup


När jag gick hem från skolan slog det mig hur länge sen det var jag kollade om Indiska hade fått in några nya XL-koppar, så jag smet in och såg efter. Vad fann jag där inne i värmen om inte TVÅ ny modeller! Stod där i säkert 10 minuter och försökte välja vilken av de som var finast och skulle få bli nummer 4 i min lilla samling. Kom ut med koppen som är på bilden ovan.

Jag älskar verkligen Indiskas XL-tekoppar. De är de enda jag använder när jag dricker te (och strikt endast till te... blev galen på David när han drack kaffe ur min stora vita (som nu är missfärgad)) och fast de rymmer 7dl, om man fyller dem till bredden, så tycker jag inte ens att de är stora längre.

Skolan är slut för den här veckan (japp, alla morgondagens lektioner är inställda) och en ny te-kopp är ett utmärkt sätt att fira (om man är lite trött)!

The next 4 (great?) movies I want to see in the next 2 months...


Premiär imorgon.
(Bra att se, OM det skulle hända på riktigt...)


Premiär 29de
(Älskar boken...)


5e mars
(Behöver inte ens kommenteras)


Också 5e mars
(Älskade boken när jag läste den för några år sedan)

20.1.10

Biobiljetter, vaccin och Jane


När jag kom hem från skolan idag så var mitt hår vitt och mina öron röda, så när jag skulle gå ut för någon timma sen var jag lite lagom tveksam till hela "gå ut"-konceptet. Men den extrema mängden snö från i förmiddags hade lugnat ner sig och det var faktiskt skönt att komma ut (och ta en paus från ätandet). Biobiljetterna är nu köpta. Det var som om ödet ville att vi skulle gå idag, för 30 minuter efter Ior och jag pratade om att vi ville gå på bio, men inte hade råd, ringde Iors telefon. Ja, det var någon som ville ha gratisbiljetter. Tack. Och på vägen hem från skolan hittade F en 20 på gatan (men ville inte plocka upp den), så nu har jag råd med läsk också! Perfect.

På vägen hem från SFs extremt långa kö ringde pappa och jag gick för att möta honom utanför Vaccin Centrum. Jag tycker att de borde döpa om vaccin till "Instant Aches"... Men klaga kan jag inte göra, jag gör allt för att komma till solen!

Nu är det Jane Eyre som gäller! Skynda, skynda! Och jag som läser så långsamt...

Ikväll blir det Sherlock Holmes men två av världens bästa flickor!

.

Food coma

Hemmagjort mandelsmör. Heaven.

Jag var och åt lunch med pappa idag (det är vår lilla onsdags-taditon) på Nancy's. De har underbar mat där, Gott och (Blandat) nyttigt, men portionerna är lite för stora för mig. Jag kunde knappt röra mig efteråt. Men det var verkligen värt det. När jag gick hem, efter en kopp kaffe också, var jag övertygad om att jag inte skulle kunna äta innan kvällsmaten och att den portionen skulle bli mindre än vanligt.

Så fel man kan ha! Jag kom hem. Tog en power nap rest (utan sömn...). Skulle plugga. Gick ut i köket för att göra te. Gick ut ur köket med rostade mackor täckta med mitt hemmagjorda (underbara!) mandelsmör och yoghurt (alltid yoghurt). Pluggade lite. Pysslade lite. Åt lite aprikoser och mandlar. Och nu sitter jag här.

Mätt? Nja... jag tappade mättnadskänslan när min magsäck exploderade.

.

Cannot. Concentrate//Time for power nap